• Deep
  • 92

Villa bibbiani Pulignano

Toscane, Italië
Sangiovese
Mooier dan de Pugliano wordt de Sangiovese druif niet. Wijnmaker Leopoldo maakt zijn meesterstuk van zijn oudste wijnstokken. Hierdoor combineert de wijn een waanzinnige concentratie met een ongekende elegantie.

€ 48,99

11 op voorraad
Productnummer: CE325X

Villa bibbiani Pulignano

€ 48,99

  • Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Op werkdagen voor 17u besteld, dezelfde dag verzonden
  • Gratis retourneren in alle winkels
  • Niet tevreden, geld terug garantie
Over de wijnboer

“Als een hommage aan onze omgeving maken wij deze Pulignano. Wij maken deze wijn van onze oudste wijngaarden van de lokale Sangiovese druif. Deze wijngaarden weren al ver voor mijn geboorte, in 1968, aangeplant. Ze zijn oud, maar zeker niet versleten. Ze leveren namelijk ver uit de beste druiven van onze wijngaarden. Om er vervolgens wijn van te maken in onze 17e-eeuwse wijnkelder, maakt het extra bijzonder.”

Leopoldo morara

Productinformatie
Wijnmaker Leopoldo Morara
Wijnhuis Villa Bibbiani
Druif sangiovese
Jaar 2018
Herkomst Toscane, Italië
Oogst per HA 35 hl/ha
Wijnstokken 56 jaar oud
Ondergrond zandsteen
Alcoholpercentage 14%
Wijnbouw conventioneel
   
Smaakprofiel deep (stevig, diep rood)
Smaakt naar cassis, laurier, specerijen, tabak
Lekker bij bistecca fiorentina, gebraden speenvarken, truffelgerechten
Toscane, Italië
Toscane en de druif Sangiovese zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Sangiovese betekent letterlijk ‘bloed van Jupiter’ en hij is de nummer één kwaliteitsdruif van Toscane. De druif heeft van nature een hoge zuurgraad en door de vele uren zon die hij opvangt op de zanderige kleigronden in Toscane levert hij een wijn met uitgebalanceerde smaken. Robijnrood van kleur, kruidig, jammig fruit en aangenaam fris. De toevoeging van Franse druivenrassen stamt uit de jaren 70 en 80 toen wijnboeren gefrustreerd raakten door de lokale wijnautoriteiten. De boeren wilden meer vrijheid om hun creativiteit te uiten en zochten hiervoor andere druivenrassen dan de tot dan toe gebruikelijke inheemse soorten. Dit werd kracht bijgezet doordat de boeren druivenrassen als Merlot en Cabernet Sauvignon gingen blenden voor hun topwijnen. In 1992 gingen de wijnautoriteiten uiteindelijk overstag met de instelling van het IGT-systeem (een kwaliteitsaanduiding). Hierdoor kregen de boeren meer vrijheid in hun manier van werken.
Reviews van anderen
Hieronder vind je alle reviews over deze wijn. Als wij zeker weten dat een review gedaan is door een verfied buyer, dan laten wij deze als eerste zien en zwaarder meewegen in het gemiddelde cijfer.
0
Vaak samen gekocht
Probeer ook deze wijnen eens