• Deep
  • 93

Voerzio Martini Barolo Cerequio

Piemonte, Italië
Nebbiolo
Slechts één vat maken Mirko en Federica van deze wijn en dan alleen in heel goede jaren. Het mini perceel Cerequio heeft een andere ondergrond dan de overige wijngaarden. Hierdoor is de wijn nog eleganter en complexer.

€ 79,99

op voorraad
Productnummer: CE290X

Voerzio Martini Barolo Cerequio

€ 79,99

  • Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Op werkdagen voor 17u besteld, dezelfde dag verzonden
  • Gratis retourneren in alle winkels
  • Niet tevreden, geld terug garantie
Over de wijnboer

"Toen ik hoorde wij een halve hectare Cerequio konden kopen, trilde mijn handen en heb ik drie dagen lang niet kunnen slapen. Cerequio is namelijk een echte diamant, een van de zeldzame. Wijngaarden zo goed als deze wisselen nooit van eigenaar. De laatste keer dat dit gebeurde was meer dan 20 jaar geleden. Het is dan ook een mooi uithang bord van ons wijnhuis”

Mirko martini

93
93/100 Parker Punten
"The Voerzio Martini 2018 Barolo Cerequio reveals two main themes on the bouquet. The first is a fruity side with purple and black berries, and the second is a savory side that comes forth as tar, crushed stone and licorice. That's the power of the Cerequio."
Productinformatie
Wijnmaker Mirko Martini
Wijnhuis Voerzio Martini
Druif nebbiolo
Jaar 2018
Herkomst Piemonte, Italië
Oogst per HA 46 hl/ha
Wijnstokken 35 jaar oud
Ondergrond klei & kalksteen
Alcoholpercentage 14%
Wijnbouw duurzaam
   
Smaakprofiel deep (stevig, diep rood)
Smaakt naar blauwe bessen, frambozen, rozen, viooltjes
Lekker bij harde kazen, porchetta, truffelgerechten
Piemonte, Italië
Het beste wijngebied van Italië, Piëmonte, ligt in het noordwesten van het land. In het noorden en westen wordt de streek begrensd door de Alpen. Het dorp La Morra is het hart van de D.O.C.G. Barolo en daar ligt ook dee wijngaard "Cerequio”. Het is een van de meest exclusieve wijngaarden in het hele gebied. Het is de trots van bekende producenten zoals Gaia, die hier ook een klein stukje grond bewerken. Sinds 2018 hebben de tweeling Federica en Mirko ook een halve hectare op deze ondergrond weten te bemachtigen. De wijngaarden liggen op het zuidwesten en hebben een meer zanderige ondergrond dan de omliggende wijngaarden. Hierdoor zijn de wijnen lichter en eleganter.
Reviews van anderen
Hieronder vind je alle reviews over deze wijn. Als wij zeker weten dat een review gedaan is door een verfied buyer, dan laten wij deze als eerste zien en zwaarder meewegen in het gemiddelde cijfer.
0
Vaak samen gekocht
Probeer ook deze wijnen eens