• Mellow
  • Bio

Fabrizio Vella Bianco

Sicilië, Italië
Field blend
Wijnmaker Fabrizio Vella wilt een zo’n puur mogelijke wijn maken. Daarom werkt hij biologisch en besloot hij de wijn niet te filteren. Het resulteert in deze verrassend frisse wijn vol aroma's van citrus, bloemen en verse kruiden.

€ 9,49

op voorraad
Productnummer: LE880X

Fabrizio Vella Bianco

€ 9,49

  • Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Op werkdagen voor 17u besteld, dezelfde dag verzonden
  • Gratis retourneren in alle winkels
  • Niet tevreden, geld terug garantie
Over de wijnboer

“Als trotse Siciliaan probeer wil ik heel graag laten zien hoe lekker mijn eiland is. Voor dit project koos ik enkele wijngaarden die typerend zijn. Zo liggen ze op een hoogte tussen de 350-450 meter hoogte en waait er een frisse zeewind. Hierdoor zijn mijn opbrengsten van nature lager. Daarnaast ga ik iets eerder dan mijn buren de wijngaarden in om te oogsten, hierdoor krijgt mijn wijn dat kleine beetje extra frisheid. Ook voeg ik nauwelijks sulfiet toe, zo blijft er meer leven in de wijn en proef je het eiland nog puurder.”

Fabrizio vella

Productinformatie
Wijnmaker Fabrizio Vella
Wijnhuis Rallo Azienda Agricola
Druif field blend
Jaar 2022
Herkomst Sicilië, Italië
Oogst per HA 55 hl/ha
Wijnstokken 10 jaar oud
Ondergrond zand en klei
Alcoholpercentage 12,5%
Wijnbouw biologisch
   
Smaakprofiel mellow (droog, fruitig wit)
Smaakt naar bloesem, citrus, tropisch fruit, verse kruiden
Lekker bij dahl curry, pasta carbonara
Sicilië, Italië
Sicilië is een bijzondere plek. Behalve voor de mooie stranden, de Etna of het lekkere eten, het is ook een wijngebied bij uitstek. De bodem is er uiteraard vol vulkanische mineralen, er staat een zeewind die in de winter verwarmend werkt en het is er zonnig. Minder bekend is dat het eiland meer dan 20 sub-regio’s heeft en het meer dan 65 inheemse druivenrassen. Het is dan ook niet raar dat het tegenwoordig erg populair is onder sommeliers vanwege de wijnen gemaakt van de lokale druivenrassen. In een van Fabrizio’s wijngaarden staan de verschillende druivenrassen kriskras door elkaar. Door ze als één soort te behandelen; op hetzelfde moment te oogsten, persen en fermenteren maakt hij er ook echt één wijn van, ten opzichte van het meer gebruikelijke achteraf blenden van de verschillende druivenrassen. Toch is dit proces al eeuwenoud en niet geheel ongebruikelijk. Zo staat het in Duitsland en Oostenrijk bekend als Gemischter Satz.
Reviews van anderen
Hieronder vind je alle reviews over deze wijn. Als wij zeker weten dat een review gedaan is door een verfied buyer, dan laten wij deze als eerste zien en zwaarder meewegen in het gemiddelde cijfer.
3.38 8
kundry
Amsterdam | 06-04-2024
Verified buyer
Image 5

Teleurstellend, zuur en vlak.

Frans Dijkstra
MUIDEN | 27-02-2024

Nee, dit is 'm niet. Mist voornamelijk smaak.

Frieda
17-09-2023

Heerlijk biologische wijn,fris,bloemig én kruidig

Theo Van Rijn
03-07-2023

De prijs/kwaliteit is echt geweldig! Veel diepgang en een mooie balans tussen frisheid en intensiteit.

Thamar
Utrecht | 20-12-2023

Arnoud
REVIEW | 29-09-2023

Arnoud
REVIEW | 25-06-2023

Arnoud
REVIEW | 25-06-2023

3.38/5 8 reviews
Vaak samen gekocht
Probeer ook deze wijnen eens