• Rosy
  • 90
  • Bio

Leonardo Bussoletti Ciliegiolo Rosato

Umbrië, Italië
Ciliegiolo
Ciliegiolo klinkt niet alleen bijzonder, dat is deze rosé wijn ook. Maar onbekend maakt hier zeker niet onbemind. De druif is namelijk een van de ouders van sangiovese. Deze spannende, complexe rosé wijn is heerlijk bij de borrel, maar nog lekkerder bij het diner.

€ 14,49

op voorraad
Productnummer: RO365X

Leonardo Bussoletti Ciliegiolo Rosato

€ 14,49

  • Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Op werkdagen voor 17u besteld, dezelfde dag verzonden
  • Gratis retourneren in alle winkels
  • Niet tevreden, geld terug garantie
Over de wijnboer

“Ons avontuur begon met een uitdaging: het herstellen en verbeteren van de Umbrische wijntradities met een nieuwe mentaliteit. Met onze kernwaarden vakmanschap, authenticiteit en duurzaamheid willen wij wijnen creëren die je voor altijd bijblijven.”

Leonardo bussoletti

90
90/100 punten James Suckling voor 2021 vintage
"A pretty nose of fresh strawberries, raspberries and nutmeg. Medium-bodied with silky tannins. Rather tangy and zippy. Fresh and bright."
Productinformatie
Wijnmaker Leonardo Bussoletti
Wijnhuis Leonardo Bussoletti
Druif ciliegiolo
Jaar 2022
Herkomst Umbrië, Italië
Oogst per HA 42 hl/ha
Wijnstokken 10 jaar oud
Ondergrond klei, zandsteen
Alcoholpercentage 13%
Wijnbouw biodynamisch
   
Smaakprofiel rosy (rosé)
Smaakt naar kersen, mineralen, szechuan peper
Lekker bij gegrilde groenten, gevogelte, porchetta
Umbrië, Italië
Umbrië roept bij velen waarschijnlijk beelden van het authentieke, ongerepte Italië op. Denk aan oude steden, zoals Perugia en Assisi, omgeven door een groen en heuvelachtig landschap. Het is de enige wijnstreek in Italië die niet aan de zee of een landgrens ligt. De streek ligt een beetje in de schaduw van de aangrenzende gebieden Toscane en Lazio. Toch gaat de geschiedenis van de wijnbouw in Umbrië duizenden jaren terug; de Etrusken plantten er de eerste stokken. Ciliegiolo is een van de oudste druivenrassen uit deze regio. DNA onderzoek wees uit dat het één van de ouders is van de wereldberoemde sangiovese druif. De naam ciliegiolo betekent “kleine kers” wat eigenlijk al een deel van haar aroma’s verklapt. Door de lage zuren en gebrek aan tannines is deze druivensoort minder geschikt om op hout te rijpen, waardoor de populariteit af nam, maar in handen van getalenteerde wijnmakers als Leonardo laat ze juist zien erg verleidelijke wijnen te kunnen voortbrengen.
Reviews van anderen
Hieronder vind je alle reviews over deze wijn. Als wij zeker weten dat een review gedaan is door een verfied buyer, dan laten wij deze als eerste zien en zwaarder meewegen in het gemiddelde cijfer.
0
Vaak samen gekocht
Probeer ook deze wijnen eens