
António Maçanita
António wilde als kleine jongen altijd marinebioloog worden. Tegenwoordig duikt hij liever zijn eigen wijn in, dan in de koude oceaan. Hij maakt namelijk té gekke wijnen onder de hete Zuid-Portugese zon.

António Maçanita
Adembenemend, je zou bijna in deze fles willen duiken en happend naar adem weer boven komen. Deze Portugees is intens, geconcentreerd en heeft zachte tannine en een flinke dosis kruidigheid!
Wijnboer aan het woord
“Bij FitaPreta (zwart lint in het Portugees) staat duurzame wijnbouw en innovatie centraal. Het beste voorbeeld hiervan is het vanuit de lucht fotograferen van onze wijngaarden met infrarood camera’s om te zien waar de druiven het beste groeien. Maar als het op wijnmaken aankomt schuwen we de traditionele, arbeidsintensieve en 'ouderwetse' methoden niet: handmatig plukken en selecteren en gebruik van eikenhouten vaten.”
Wijnboer aan het woord
“Bij FitaPreta (zwart lint in het Portugees) staat duurzame wijnbouw en innovatie centraal. Het beste voorbeeld hiervan is het vanuit de lucht fotograferen van onze wijngaarden met infrarood camera’s om te zien waar de druiven het beste groeien. Maar als het op wijnmaken aankomt schuwen we de traditionele, arbeidsintensieve en 'ouderwetse' methoden niet: handmatig plukken en selecteren en gebruik van eikenhouten vaten.”