• Easy

Simoncelli Pinot Grigio

Trentino, Italië
Pinot grigio
Wijnmaker Paulo is een bijzonderheid in de wijnwereld. Zijn wijnen zijn lokaal zo populair dat exporteren bijna niet kan. Gelukkig hebben wij een heel beperkt aantal flessen kunnen krijgen, die je echt niet wilt missen!

€ 15,99

Niet langer beschikbaar

uitverkocht
Productnummer: ME860X
  • Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Op werkdagen voor 17u besteld, dezelfde dag verzonden
  • Gratis retourneren in alle winkels
  • Niet tevreden, geld terug garantie
Over de wijnboer

“Mijn familie verbouwt al meer dan 200 jaar wijndruiven. Toch was het mijn vader, Armando die in 1977 besloot de druiven niet meer aan de lokale coöperatie te verkopen, maar onder onze eigen naam wijn te gaan maken. Het bedrijf is gevestigd in "Navesel", een oude haven aan de Adige, net ten zuidwesten van Rovereto, in Vallagarina. Dankzij de valleibodem en de afdamming van de rivier is er vruchtbaar land ontstaan. De wijngaarden hebben een ideale omgeving gevonden om druiven van hoge kwaliteit te ontwikkelen en te produceren.”

Paulo simoncelli

Productinformatie
Wijnmaker Paulo Simoncelli
Wijnhuis Azienda agricola Simoncelli
Druif pinot grigio
Jaar 2021
Herkomst Trentino, Italië
Oogst per HA 85 hl/ha
Wijnstokken 40 jaar oud
Ondergrond leem, zand
Alcoholpercentage 13%
Wijnbouw duurzaam
   
Smaakprofiel easy (fris, licht wit)
Smaakt naar mineraal, steenfruit, witte bloesem
Lekker bij asperges, mosselen, pasta vongole
Trentino , Italië
Op vakantie naar Italië kun je eigenlijk niet om Trentino heen, hier huist namelijk de bekende Brennerpas. Toch zal niet iedereen weten dat het hier ook de “‘Strada dei Vini’ te vinden is. Een lange sliert van wijngaarden die loopt van Bolzano tot aan Trentino. Hier is het wel 300 dagen per jaar zonnig en met een gemiddelde temperatuur van 18 graden verrassend warm. De steile berghellingen zijn behalve mooi, ook erg vruchtbaar en zorgen ervoor dat de druiven maximaal kunnen profiteren van de vele zon. Door de temperatuurverschillen tussen dag en nacht, krijgen de druiven haar bijzondere smaak mee. Qua wijnbouw is het een heel traditioneel gebied, waar veel boeren de druiven nog altijd verkopen aan de lokale coöperaties. Toch zijn er gelukkig ook enkele tegendraadse wijnmakers die laten zien hoe mooi de wijnen uit dit gebied ook kunnen zijn!
Reviews van anderen
Hieronder vind je alle reviews over deze wijn. Als wij zeker weten dat een review gedaan is door een verfied buyer, dan laten wij deze als eerste zien en zwaarder meewegen in het gemiddelde cijfer.
5 3
Freek
REVIEW | 25-08-2022
Verified buyer
Image 5

Helene
REVIEW | 06-03-2023

Helene
REVIEW | 06-03-2023

5/5 3 reviews
Vaak samen gekocht
Probeer ook deze wijnen eens