• Honey
  • 89

Tauromaquia Pedro Ximénez 500ml

Andalusië, Spanje
Pedro ximenez
Eigenlijk is deze zoete versterkte wijn van Pedro Ximénez druiven officieel een sherry. Niet dat hij enigszins sherry-kenmerken heeft. Hij heeft juist rijke aroma’s van rozijnen, gedroogde vijgen, noten en een stroperige structuur.

€ 16,99

op voorraad
Productnummer: HO270X

Tauromaquia Pedro Ximénez 500ml

€ 16,99

op voorraad
Productnummer: HO270X
  • Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Voor 17:00 besteld, morgen in huis
  • Gratis retourneren in alle winkels
  • Niet tevreden, geld terug garantie
Over de wijnboer

 “Ik help het kleinere wijnhuis Gracia Hnos met het maken van deze Tauromaquia Pedro Ximénez. De familie van wie dit wijnhuis is hebben een paar hectare aan wijngaarden en zorgen met enorm veel liefde voor hun druiven. Omdat wij van wijngoed Pérez Barquero moderne apparatuur hebben kunnen we ze helpen van de druiven een zo goed mogelijke wijn te maken. Zo helpen we elkaar als wijnmakers onder elkaar en is deze wijn een perfectie combinatie van traditionele authenticiteit en technische innovatie.”

Rafael córdoba

89+
89+/100 - Robert Parker's Wine Advocate
There is another sweet PX, the NV Pedro Ximénez Tauromaquia, in this case aged in a solera for no less than six years before bottling. Somehow the alcohol was a little noticeable in the nose, even though the aromas of raisins, dried figs, plums and dates are very strong. It's bottled with a little more than 400 grams of sugar and lowish acidity, which makes it very dense, sweet and powerful. 6,000 bottles per year.
Productinformatie
Wijnmaker Rafael Córdoba
Wijnhuis Bodegas Gracia Hermanos
Druif pedro ximenez
Jaar non vintage
Herkomst Andalusië, Spanje
Oogst per HA 33 hl/ha
Wijnstokken 35 jaar oud
Ondergrond kalksteen
Wijnbouw conventioneel
   
Smaakprofiel honey (dessertwijn)
Smaakt naar noten, rozijnen, stroperig
Lekker bij chocolade toetjes
Andalusië , Spanje
In het zuidelijke deel van de provincie Córdoba ligt de D.O. Montilla-Moriles. Het woestijnachtige klimaat in Montilla-Moriles is continentaal waarbij de hitte voor de wijnbouwer de belangrijkste uitdaging vormt. Gelukkig heeft dat klimaat ook voordelen: ongedierte en ziekten komen nauwelijks voor. De druif die hier voor de versterkte wijn gebruikt word is de Pedro Ximénes. Deze is bij uitstek geschikt om de druiven voor het vinifiëren te laten drogen in de zon, zoals ook hier gebeurd is. Het geeft de wijn een stroopachtige structuur en aroma’s van rozijnen en noten.
Reviews van anderen
Hieronder vind je alle reviews over deze wijn. Als wij zeker weten dat een review gedaan is door een verfied buyer, dan laten wij deze als eerste zien en zwaarder meewegen in het gemiddelde cijfer.
Chael
- | 16-11-2019
Verified buyer
Image 5

Krenten! Gebrande suiker. Zoet maar lekker

Marlies
Rotterdam | 10-12-2021
Verified buyer
Image 5

-

Rehuël
TempCiti | 10-10-2021
Verified buyer
Image 5

-

Michael
Amsterdam | 24-05-2021
Verified buyer
Image 5

-

Marcel
BOXTEL | 06-03-2021
Verified buyer
Image 5

-

David
Utrecht | 19-12-2020
Verified buyer
Image 5

-

David
Utrecht | 19-12-2020
Verified buyer
Image 5

-

Emma
Amsterdam | 14-11-2020
Verified buyer
Image 5

-

Kleis
Amsterdam | 10-06-2020
Verified buyer
Image 5

-

Mario
NOOTDORP | 17-04-2020
Verified buyer
Image 5

-

4.41/5 34 reviews
Vaak samen gekocht
Probeer ook deze wijnen eens