• Easy
  • 94
  • Bio

Aphros Loureiro

Vinho verde, Portugal
Loureiro
Het wijnhuis Aphros is cult. Als pionier in Portugal bewijzen ze dat biodynamische wijnbouw en topkwaliteit hand in hand gaan. Deze Loureiro is dan ook uniek; vol spanning, sappige mineralen en ongekende lengte.

€ 17,59

op voorraad
Productnummer: EA635X
Deze Aphros Loureiro is een heerlijke vinho verde uit 2022

Aphros Loureiro

€ 17,59

  • Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Op werkdagen voor 17u besteld, dezelfde dag verzonden
  • Gratis retourneren in alle winkels
  • Niet tevreden, geld terug garantie
Over de wijnboer

“Hoewel de typische Vinho Verde wijnen al eeuwen worden geproduceerd besloten wij met Aphros toch een heel nieuwe weg in te slaan. Zo waren wij een van de eersten in deze grote regio die besloten biodynamisch te gaan werken. Ook maken wij enkele wijnen waar geen machine aan te pas komt, zelfs niet voor het persen. Alsof dat nog niet genoeg is besloten wij ook te experimenteren met andere technieken. Zo gebruiken wij niet alleen stalen tanks maar juist ook veel tanks van beton, om zo nog meer frisheid te behouden. Hoewel er door andere producenten eerst met enige scepsis naar ons werd gekeken was de internationale wijnpers gelukkig al snel overtuigd.”

Miguel viseu

17
17 punten Jancis Robinson
“Delightfully scented but not OTT: citrus, spring blossom, lightly herbal – the bayleaf referenced in the variety name (Loureiro means 'laurel') becomes more obvious as the wine warms in the glass. And even so a stony note that makes it more than just a pretty aroma. On the palate, again, beautifully scented and intense without overpowering you with perfume, and there's piercing lemon and lime fruit purity. High acidity but in balance to give a long and mouth-watering finish, with a very slight creaminess in the texture to counterbalance the crisp flavours in the mouth. One of the most piercing and elegant varietal Loureiro wines I can remember.”
Productinformatie
Wijnmaker Miguel Viseu
Wijnhuis Aphros Wine
Druif loureiro
Jaar 2022
Herkomst Vinho Verde, Portugal
Oogst per HA 50 hl/ha
Wijnstokken 23 jaar oud
Ondergrond graniet
Alcoholpercentage 11%
Wijnbouw biodynamisch
   
Smaakprofiel easy (fris, licht wit)
Smaakt naar citroenzest, mineraal, peer, peper
Lekker bij dorade, langoustine, oesters, witflora kaas
Vinho verde, Portugal
De DOC Vinho Verde is het grootste wijngebied van Portugal dat zich uitstrekt vanaf de Minho-rivier in het noorden tot Porto in het zuiden. Het is eigenlijk een verzameling van verschillende kleine sub-gebieden. Aphros ligt in het sub-gebied Lima. Hier vind je veel verschillende microklimaten. Zo is er een grote invloed van de Atlantische-Oceaan, maar zijn er ook meer gematigde stukjes, hoger in de bergen. Hoewel er in Lima traditiegetrouw veel rode druiven staan aangeplant is de loureiro druif hier ook goed vertegenwoordigd. Juist op de stukken waar de oceaan-invloeden het sterkst aanwezig zijn laat dit druivenras zich van haar sterkste kant zien. Aphros bewijst dat wijnen van dit druivenras niet alleen maar geschikt zijn voor de borrel zijn, zij gaan juist voor een complexe en meer gelaagde variant.
Reviews van anderen
Hieronder vind je alle reviews over deze wijn. Als wij zeker weten dat een review gedaan is door een verfied buyer, dan laten wij deze als eerste zien en zwaarder meewegen in het gemiddelde cijfer.
0
Vaak samen gekocht
Probeer ook deze wijnen eens