• Smooth
  • 93

Cueva de Lobos Rioja Alpha

Rioja, Spanje
Garnacha
Tegen het advies van velen in, plantte wijnmaker Javier garnacha druiven aan op 700 meter hoogte. Met slechts 1198 flessen was de opbrengst extreem laag maar de wijn was zo verbluffend dat Javier werd uitgeroepen tot “Young Winemaker of the Year”.

€ 59,99

uitverkocht
Productnummer: CE295X

Cueva de Lobos Rioja Alpha

€ 59,99

  • Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Op werkdagen voor 17u besteld, dezelfde dag verzonden
  • Gratis retourneren in alle winkels
  • Niet tevreden, geld terug garantie
Over de wijnboer

"Ik ben de vijfde generatie wijnmaker en heb op mijn zeventiende mijn eerste wijn gemaakt. In 2017 ben ik begonnen met mijn eigen project. Dit project is compleet anders dan de klassieke bodegas zoals die van mijn familie. Mijn doel is om unieke, authentieke en innovatieve wijnen te maken van oude kwalitatieve wijngaarden. Zo ook mijn Alpha, toen ik een kleine wijngaard van 0,6 hectare op extreme hoogte kreeg, wilde ik meteen garnacha druiven aanplanten, ondanks dat velen zeiden dat deze niet zouden rijpen op zo´n hoogte. Maar het resultaat bleek een totaal eigen interpretatie van deze bekende druif."

Javier san pedro ortega

93
93/100 Robert Parker
"I find more freshness and better balance in the 2020 Cueva de Lobos Alpha compared with the 2019 I tasted next to it. But the house style is always for ripe and powerful wines, and this 2020 is 15% alcohol with a pH of 3.3, which means good freshness and balance in an XL way.
93
93/100 Tim Aitkin
"The vineyard that supplies this Laguardia Garnacha is both young and high, as it was planted at an extreme 720 metres as recently as 2015. Aged in new 500-litre barrels, it's herbal and slightly ferrous, with cranberry, redcurrant and wild strawberry fruit framed by attractive oak. Very promising."
Productinformatie
Wijnmaker Javier San Pedro Ortega
Wijnhuis Bodegas Javier San Pedro Ortega
Druif garnacha
Jaar 2020
Herkomst Rioja, Spanje
Oogst per HA 45 hl/ha
Wijnstokken 8 jaar oud
Ondergrond kalk, klei
Alcoholpercentage 15,5%
Wijnbouw duurzaam
   
Smaakprofiel smooth (soepel, rond rood)
Smaakt naar blauwe bessen, bosaardbeien, mineraal, verse kruiden
Lekker bij blauwe kaas, buikspek, rib eye, tarbot
Rioja, Spanje
De Rioja is onderverdeeld is drie verschillende regio’s: Baja, Alta en Alavesa. Rioja Alavesa is de kleinste sub-regio van de drie. Het is gelegen tussen de rivier de Ebro en de imposante rotsmassa van de Sierra Cantabria. Het gebied is onder andere bekend de nederzetting van La Hoya, die terug gaat tot wel 1500 voor Christus. Wijnmaker Javier kreeg hier een kleine wijngaard op 120 meter hoogte aan de voet van het gebergte. Deze wijngaard was eerder met graan beplant omdat men dacht dat de bodem in combinatie met de hoogte het ongeschikt maakte als wijn. Het resultaat is misschien niet de “standaard” Rioja, maar juist een echte terroir wijn. De hoogte geeft de wijn enorm veel frisheid, terwijl de kalkrijke bodem ook goed terug te proeven is in de wijn. Deze unieke wijngaard laat de garnacha druif van zijn meest pure, fruitige kant zien.
Reviews van anderen
Hieronder vind je alle reviews over deze wijn. Als wij zeker weten dat een review gedaan is door een verfied buyer, dan laten wij deze als eerste zien en zwaarder meewegen in het gemiddelde cijfer.
0
Vaak samen gekocht
Probeer ook deze wijnen eens