• Honey

Domaine Corty Moelleux Jurancon

Jurançon, Frankrijk
Gros manseng, Petit manseng
Jurançon is zelfs voor Frankrijk een historisch wijngebied. Sterker nog, koning Hendrik IV schijnt zelfs gedoopt te zijn in deze wijn. Begrijpelijk, want de edel zoete wijnen blinken uit in hun decadentie en elegantie.

€ 16,49

2 op voorraad
Productnummer: HO350X

Domaine Corty Moelleux Jurancon

€ 16,49

  • Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Op werkdagen voor 17u besteld, dezelfde dag verzonden
  • Gratis retourneren in alle winkels
  • Niet tevreden, geld terug garantie
Over de wijnboer

“In 1533 doopte koning Hendrik II zijn zoon met zijn persoonlijke favoriet, zoete wijn uit Jurançon. Hiermee werden de wijnen uit onze regio in een klap ook internationaal gewild. Dit hield aan tot de druifluis pandemie toen onze regio hard werd getroffen. Hierna raakten onze zoete wijnen een beetje in de vergetelheid, maar ik werk hard om Jurancon weer op de kaart te zetten.”

Hervé lapébie

Productinformatie
Wijnmaker Hervé Lapébie
Wijnhuis Domaine Corty
Druif gros manseng, petit manseng
Jaar 2019
Herkomst Jurançon, Frankrijk
Oogst per HA 50 hl/ha
Wijnstokken 30 jaar oud
Ondergrond puddingsteen
Alcoholpercentage 12%
Wijnbouw conventioneel
   
Smaakprofiel honey (dessertwijn)
Smaakt naar honing, mango, passievrucht, saffraan
Lekker bij blauwe kaas, foie gras, paté, romige desserts, tropische desserts
Jurançon, Frankrijk
Het wijngebied Jurançon is gelegen in het glooiende landschap van de uitlopers van de Pyreneeën. Het landschap wordt gekenmerkt door de valleien en heuvels waarop wijnbouw wordt afgewisseld met landbouw en bossen. De wijngaarden van Jurançon dateren waarschijnlijk uit de vroege middeleeuwen, rond de 10e eeuw, toen een toenemende bevolking in het gebied land begon vrij te maken voor landbouw en wijnstokken rond lokale nederzettingen plantten. De eerste vermelding van de druivensoort "mansengue" wordt in geschriften vanaf de 16e eeuw gedaan. Tegen die tijd waren de zoete wijnen al beroemd geworden in heel Frankrijk. Het leuke is dat deze druivensoort nog altijd de boventoon voert in dit gebied. In twee maten; petit en gros. De naam zegt het al, een soort heeft juist hele kleine druiven maar veel smaak, de andere soort minder smaak maar wel meer sap. Door beide soorten te blenden zijn de edel zoete wijnen uit dit gebied niet alleen verrassend lekker, maar hebben ze ook nog eens een heel scherpe prijs/kwaliteit verhouding.
Reviews van anderen
Hieronder vind je alle reviews over deze wijn. Als wij zeker weten dat een review gedaan is door een verfied buyer, dan laten wij deze als eerste zien en zwaarder meewegen in het gemiddelde cijfer.
0
Vaak samen gekocht
Probeer ook deze wijnen eens