• Smooth

Günzer Tamas Cabernet Sauvignon

Villany, Hongarije
Cabernet sauvignon
Bij cabernet sauvignon denk je niet meteen aan Hongarije. Maar in handen van wijnboer Tamas gebeurt er iets speciaals. De sappige rode bessen, mokka en vanille vliegen uit het glas, lekkerder wordt cabernet sauvignon niet.

€ 9,49

op voorraad
Productnummer: SM870X

Günzer Tamas Cabernet Sauvignon

€ 9,49

  • Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Op werkdagen voor 17u besteld, dezelfde dag verzonden
  • Gratis retourneren in alle winkels
  • Niet tevreden, geld terug garantie
Over de wijnboer

“Ik begon mijn carrière in de wijnbouw ooit op een klein stukje grond van 0,3 hectare dat ik van mijn vader had gekregen. Op dit kleine stukje grond kon ik helemaal mijn eigen gang gaan zonder dat ik rekening hoefde te houden met de stijl van andermans wijnhuis. Dit stukje grond bleek al snel niet genoeg. Het gaf mij de beste start van mijn wijnbouw carrière die ik me kon wensen. “

Tamas gunzer

Productinformatie
Wijnmaker Tamas Gunzer
Wijnhuis Günzer Tamas Pinceszete
Druif cabernet sauvignon
Jaar 2019
Herkomst Villany, Hongarije
Oogst per HA 60 hl/ha
Wijnstokken 20 jaar oud
Ondergrond kalksteen, klei, löss
Alcoholpercentage 14%
Wijnbouw conventioneel
   
Smaakprofiel smooth (soepel, rond rood)
Smaakt naar kersen, mokka, rode bessen, vanille
Lekker bij chili sin carne, goulash, varkenshaas
Villany, Hongarije
De wijnstreek Villany in Hongarije ligt in het zuidelijke deel van Transdanubië, dichtbij de grens van Kroatië. Het staat bekend als een van de meest dynamische en veerkrachtige gebieden van het land. De wijnbouw in Villany dateert al uit de Romeinse tijd, waarna de regio onder Turkse heerschappij volledig werd verwoest. Hierna begon de wijnbouw weer op gang te komen, langzaam maar zeker werd er weer begonnen met het aanplanten van wijnstokken. Verrassend genoeg waren het Duitse kolonisten in 1740 die de wijnbouw in deze regio pas echt een impuls gaven. De door hen meegebrachte Portugieser druif was jarenlang de levensader van de regio. Tegenwoordig zijn het de druivenrassen uit de Bordeaux die hier de boventoon voeren. Zo is de cabernet sauvignon uit dit gebied inmiddels ook internationaal erg gewild.
Reviews van anderen
Hieronder vind je alle reviews over deze wijn. Als wij zeker weten dat een review gedaan is door een verfied buyer, dan laten wij deze als eerste zien en zwaarder meewegen in het gemiddelde cijfer.
0
Vaak samen gekocht
Probeer ook deze wijnen eens