• Rich
  • 91

La Vierge Jezebelle Chardonnay

Hemel-en-aardevallei, Zuid-afrika
Chardonnay
In het microklimaat van de Hemel en Aardevallei ontpopt de klassieke chardonnay zich tot een expressieve en complexe wijn. Wijnmaker Christo gebruikt voor deze wijn kleine eikenhouten vaten, voor de romige finish.

€ 16,49

€ 17,99
op voorraad
Productnummer: RI520X

La Vierge Jezebelle Chardonnay

€ 16,49

€ 17,99
  • Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Op werkdagen voor 17u besteld, dezelfde dag verzonden
  • Gratis retourneren in alle winkels
  • Niet tevreden, geld terug garantie
Over de wijnboer

"Eigenlijk ligt ons wijnhuis helemaal niet in de Hemel-en-aardevallei, maar in de Hemel-en-Aarderidge. Het heeft net een ander klimaat als de vallei. Het is hier regenachtiger en er waait bijna altijd een koele wind.De regen komt goed van pas, want in tegenstelling tot de meeste wijnboeren in Zuid-Afrika irrigeren wij niet. Onze wijnstokken leveren daardoor misschien minder vruchten per hectare op, maar de kwaliteit is zoveel beter. En hoe beter het fruit, hoe beter de wijn.”

Christo kotze

91
91/100 Tim Atkin
Six different sites supply the grapes for this good-value Chardonnay from La Vierge.Fermented in 20% new 500-litre barrels, with half of the wine going on to complete malolactic,this has notes of crème fraîche, cashew and beeswax, layers of fresh lemon and tangerine and a bright,refreshing finish.
Productinformatie
Wijnmaker Christo Kotze
Wijnhuis La Vierge
Druif chardonnay
Jaar 2021
Herkomst Hemel-en-aardevallei, Zuid-Afrika
Oogst per HA 26 hl/ha
Wijnstokken 13 jaar oud
Ondergrond klei, schalie
Alcoholpercentage 13,5%
   
Wijnbouw conventioneel
   
Smaakprofiel rich (vol, rijk wit)
Smaakt naar boter, limoen, perzik, vanille
Lekker bij gebakken vis, gebraden kip, romige sauzen
Hemel-en-aardevallei, Zuid-afrika
De Hemel-en-Aardevallei is onderdeel van het grotere district Walker Bay en behoort tot de regio Cape South Coast. Het is een groene streek die direct aan de kust ligt, precies daar waar de Atlantische en Indische oceaan elkaar ontmoeten. Er heerst een oceanisch klimaat met koele invloeden van de oceaan en een constante verzachtende oceaanwind. De bodem bestaat uit klei en kalk, die het water goed vasthoudt – een zegen in het steeds droger wordende Zuid-Afrika. Wijnmaker Christo Kotze heeft geluk zijn wijnhuis ligt in een erg regenachtig stukje, net buiten de vallei. Hier regent het vaker en in tegenstelling tot veel collega’s heeft hij dan ook besloten niet meer te irrigeren.
Reviews van anderen
Hieronder vind je alle reviews over deze wijn. Als wij zeker weten dat een review gedaan is door een verfied buyer, dan laten wij deze als eerste zien en zwaarder meewegen in het gemiddelde cijfer.
4.67 3
Ronald
20-10-2023

Fris fruitig vet

Evert
26-03-2023

Heerlijke Zuid-Afrikaanse Chardonnay!

Isabelle
REVIEW | 11-09-2023

4.67/5 3 reviews
Vaak samen gekocht
Probeer ook deze wijnen eens