• Deep
  • 9

La Vierge Nymphomane

Walker bay, Zuid-afrika
Cabernet sauvignon, Malbec, Merlot
Waarom doen Bordeauxdruiven het zo goed in Zuid-Afrika? Wijnmaker Christo weet het zeker: Het microklimaat van de Hemel-en-Aardevallei is te vergelijken met dat van Bordeaux. Onder deze omstandigheden ontpopt Christo’s powerwijn zich als een ware ‘nymphomane’; lustopwekkend en bijzonder verleidelijk.

€ 18,49

Niet langer beschikbaar

uitverkocht
Productnummer: DE806X
  • Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Op werkdagen voor 17u besteld, dezelfde dag verzonden
  • Gratis retourneren in alle winkels
  • Niet tevreden, geld terug garantie
Over de wijnboer

“Ons moderne wijnhuis ligt boven op een heuvel en wanneer je op het dakterras staat heb je een adembenemend uitzicht over de alle groene wijngaarden. Misschien nog wel interessanter, als je naar het toilet gaat heb je misschien niet de beste privacy – maar wel het mooiste uitzicht allertijden! La Vierge betekent zoiets als ‘de maagd’ en al onze wijnen draaien om ‘desire’, ofwel het verlangen. Daarom hebben hun cuvées allen een bijzondere naam; Jezebelle, Nymphomane..”

Christo kotze

9-
9-/10 de Grote Hamersma
"Kijk aan: we krijgen er een uitleg bij. La Vierge betekent volgens de toegezonden bescheiden 'de maagd' en al onze wijnen draaien om 'desire', ofwel 'verlangen'.Maar naar wat, Chris Kotze, wijnmaker van dienst? Om als nymfomane maagd te blijven? Of om juist starnakel bezopen van hand tot hand te gaan tijdens het bezoek aan het domein door een team Zuid-Afrikaanse rugbyers? 
Hoe dan ook, wie verlangt naar een op Oude Wereld leest geschoeide bordeauxblend (lees: niet zondoorstoofd, gekookt, tutti frutti) dan kun je aan op de Nymphomane. Donkere stijl. Paprika. Laurier. Drop. Cassis. Duisterbramen. Tabak en tuiglederen tannines. Is er nog een nymphomane die ook nog wel een lamsbout blieft?"
Productinformatie
Wijnmaker Christo Kotze
Wijnhuis La Vierge
Druif cabernet sauvignon, malbec, merlot
Jaar 2019
Herkomst Walker Bay, Zuid-Afrika
Oogst per HA 26 hl/ha
Wijnstokken 13 jaar oud
Ondergrond klei, schalie
Alcoholpercentage 13%
   
Wijnbouw conventioneel
   
Smaakprofiel deep (stevig, diep rood)
Smaakt naar beetje hout, chocolade, donker fruit
Lekker bij côte de boeuf, harde kazen, steak bordelaise
Walker bay, Zuid-afrika
De Hemel-en-Aardevallei is onderdeel van het grotere district Walker Bay en behoort tot de regio Cape South Coast. Het is een groene streek die direct aan de kust ligt, precies daar waar de Atlantische en Indische oceaan elkaar ontmoeten. Er heerst een oceanisch klimaat met koele invloeden van de oceaan en een constante verzachtende oceaanwind. De bodem bestaat uit klei en kalk, die het water goed vasthoudt – een zegen in het steeds droger wordende Zuid-Afrika. Wijnmaker Christo Kotze is dan ook extreem nauwkeurig met het gebruik van water. Je proeft in zijn wijn de typische cabernet sauvignonaroma’s van bosbessen en kersen, terwijl de cabernet franc verantwoordelijk is voor het bloemige en kruidige karakter van de wijn. De merlot en malbec geven het mondvullende rode fruit van sappige rode bessen. De zachte, korrelige tannines maken deze wijn breed inzetbaar. Bijvoorbeeld bij roodvlees, wild en kaasplanken. Hij is nu perfect op dronk, maar je zou hem nog zo 5 tot 7 jaar kunnen laten liggen.
Reviews van anderen
Hieronder vind je alle reviews over deze wijn. Als wij zeker weten dat een review gedaan is door een verfied buyer, dan laten wij deze als eerste zien en zwaarder meewegen in het gemiddelde cijfer.
4.25 4
MP
12-06-2023
Verified buyer
Image 5

mooie balans, stevig , maar niet hard en vriendelijk zonder soft te zijn. Opnieuw besteld. Lekker!

Bert
Amsterdam | 20-12-2021
Verified buyer
Image 5

--

Katrien
REVIEW | 06-12-2022
Verified buyer
Image 5

Evert
REVIEW | 28-10-2023

4.25/5 4 reviews
Vaak samen gekocht
Probeer ook deze wijnen eens