• Deep

Marco Abella Olbieta Tinto

Terra alta, Spanje
Carinyena, Garnacha, Syrah
De familie Marco maakt al eeuwenlang wijn in Priorat. Toch is wijnboer David pas de eerste generatie die deze kennis meeneemt naar het hooggelegen Terra Alta. Juist door die hoogte heeft zijn wijn, vol bessen en bramen, ook veel frisheid.

€ 10,99

Niet langer beschikbaar

uitverkocht
Productnummer: LE891X
  • Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Op werkdagen voor 17u besteld, dezelfde dag verzonden
  • Gratis retourneren in alle winkels
  • Niet tevreden, geld terug garantie
Over de wijnboer

“Olbieta weerspiegelt de kenmerken en essentie van de mediterrane wijnen. De wijnstokken bevinden zich op grote hoogte en zijn afgesloten van de kust. De invloed van de bodem en het mediterrane klimaat zorgen voor een complexe, volle wijn maar met frisse zuren.”

David marco

Productinformatie
Wijnmaker David Marco
Wijnhuis Marco Abella
Druif carinyena, garnacha, syrah
Herkomst Terra Alta, Spanje
Oogst per HA 36 hl/ha
Wijnstokken 20 jaar oud
Ondergrond kalksteen
Alcoholpercentage 14%
Wijnbouw duurzaam
   
Smaakprofiel deep (stevig, diep rood)
Smaakt naar blauwe bessen, bramen, laurier, mokka
Lekker bij gepofte biet, steak met pepersaus
Terra alta, Spanje
Hoewel het een groot wijngebied is, is deze appellatie voor de meeste wijnliefhebbers redelijk onbekend. Toch wordt hier al meer dan 1000 jaar wijn gemaakt. Al kreeg het pas een eigen D.O. status in 1972. Terra Alta is het meest zuidelijke en, zoals de naam al doet vermoeden, hoogst gelegen D.O. gebied van Cataluña. De wijngaarden liggen gemiddeld 400 meter hoog op de hoogvlakte van de provincie Tarragona. De schoonheid van de natuur vormde een bron van inspiratie voor schilder Picasso die hier verschillende landschappen en gebouwen schilderde. De familie Abella is al sinds de 15e eeuw verbonden aan de wijnbouw en de eerste vermelding hiervan gaat terug tot de Catalaanse volkstelling in het dorp Correra van 1497. Tijdens de druifluis pandemie in de 18e eeuw werden de wijngaarden van de familie verwoest. Dit dwong de familie te verhuizen naar Barcelona, maar gelukkig verkochten ze de wijngaarden niet. Het was uiteindelijk Ramon Marco Abella, die begin 20e eeuw besloot de wijngaarde weer in ere te herstellen. Dit bleek een gouden zet, want deze historische wijngaarden behoren nog altijd tot de beste van de hele regio.
Reviews van anderen
Hieronder vind je alle reviews over deze wijn. Als wij zeker weten dat een review gedaan is door een verfied buyer, dan laten wij deze als eerste zien en zwaarder meewegen in het gemiddelde cijfer.
0
Vaak samen gekocht
Probeer ook deze wijnen eens