• Rich
  • Bio

Marof Chardonnay

Prekmurje, Slovenië
Chardonnay
De oudste wijnstokken van wijnhuis Marof staan op een gedoofde vulkaan. Hier maakt wijnmaker Uroš een chardonnay zoals we die zelfs in de Bourgogne zelden tegenkomen; spanning, complexiteit, vulling en een ongekende lengte. En dat allemaal zonder overdreven zwaar te worden.

€ 39,99

Niet langer beschikbaar

uitverkocht
Productnummer: CE315X
  • Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Op werkdagen voor 17u besteld, dezelfde dag verzonden
  • Gratis retourneren in alle winkels
  • Niet tevreden, geld terug garantie
Over de wijnboer

“Als kind hielp ik al op het wijnhuis van mijn ouders. Samen met mijn moeder plantte ik destijds wijngaarden aan. Als het zou kunnen zou ik nu ook nog alle werk in de wijngaarden zelf doen. Want alleen door zelf dagelijks in de wijngaarden te staan krijg een gevoel bij de wijnranken, de jaargang en uiteindelijk ook bij het eindresultaat; de wijn.”

Uros valcl

Productinformatie
Wijnmaker Uros Valcl
Wijnhuis Marof winery
Druif chardonnay
Jaar 2020
Herkomst Prekmurje, Slovenië
Oogst per HA 20 hl/ha
Wijnstokken 41 jaar oud
Ondergrond basalt, kalksteen, marmer
Alcoholpercentage 13,5%
Wijnbouw biologisch
   
Smaakprofiel rich (vol, rijk wit)
Smaakt naar appel, bloesem, honing, mineraal
Lekker bij gebraden kip, kreeft, tarbot
Prekmurje, Slovenië
Hoewel de regio Goričko een eeuwenoude wijnbouw traditie heeft was het toch lange tijd een beetje het ondergeschoven kindje van de Sloveense wijnbouw. Historische, culturele omstandigheden en de afgezonderde ligging zorgde ervoor dat de wijnen buiten haar eigen regio eigenlijk nauwelijks gedronken werden. In de jaren 60 waren er dan ook nog maar weinig wijngaarden te vinden. De wijngaarden die waren overgebleven waren aangeplant met rassen die in de Verenigde Staten erg in trek waren, natuurlijk waren er uitzonderingen zoals in het dorp Mačkovci. Hier stonden nog de traditionele blaufränkisch, sauvignon blanc, silvaner en welschriesling aangeplant. Zelf in de jaren 80, toen de Sloveense wijnbouw een enorme kwaliteitsimpuls doormaakte bleef deze regio een blinde vlek. Het duurde tot 2007 toen entrepreneur Stane Polanič samen met wijnmaker Uroš samen, uitgerekend hier, Marof winery begonnen en langzaam maar zeker deze schone slaapster wakker kussen.
Reviews van anderen
Hieronder vind je alle reviews over deze wijn. Als wij zeker weten dat een review gedaan is door een verfied buyer, dan laten wij deze als eerste zien en zwaarder meewegen in het gemiddelde cijfer.
5 2
Rico
Gast beoordeling | 25-06-2024

Mijn favoriete Grapedistrict wijn!

Freek
REVIEW | 10-07-2024

5/5 2 reviews
Vaak samen gekocht
Probeer ook deze wijnen eens