• Deep
  • Bio

Neragora Cabernet Sauvignon

Thracië, Bulgarije
Cabernet sauvignon
De Bulgaarse Thracische Vallei ligt op exact dezelfde breedtegraad als de wijngebieden Toscane en Napa Valley. De perfecte plek dus volgens wijnmaker Massimo. Hij maakt hier cabernet sauvignon die barst van de sappige cassis.

€ 9,99

Niet langer beschikbaar

uitverkocht
Productnummer: LE920X
  • Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Op werkdagen voor 17u besteld, dezelfde dag verzonden
  • Gratis retourneren in alle winkels
  • Niet tevreden, geld terug garantie
Over de wijnboer

“Neragora is ontstaan in 2002, toen ik een stuk ruig en onontgonnen land in Bulgarije ontdekte. Dat was bij het dorp Chernogorovo, wat in het Bulgaars “zwart woud” betekent. Ik zette mijn jarenlange ervaring in de biologische landbouw om in een ambitieus project. Ik benaderde Italiaanse oenologen met ervaring in de biologische wijnbouw en koppelde hen aan jonge Bulgaarse wijnmakers. In 2004 werden de eerste stokken van de cabernet sauvignon aangeplant en sindsdien zit alles in een stroomversnelling.”

Massimo azzorini

Productinformatie
Wijnmaker Massimo Azzorini
Wijnhuis Neragora Wines
Druif cabernet sauvignon
Jaar 2018
Herkomst Thracië, Bulgarije
Oogst per HA 70 hl/ha
Wijnstokken 15 jaar oud
Ondergrond leem, zand
Alcoholpercentage 14%
Wijnbouw biologisch
   
Smaakprofiel deep (stevig, diep rood)
Smaakt naar cassis, kersen, laurier, vanille
Lekker bij barbecue, kwartel, steak
Thracië, Bulgarije
Mavrud is één van de oudste druivenrassen ter wereld en levert stevige, complexe wijnen vol kersenfruit en kruiden. De druif dankt zijn naam aan de legende van de historische krijger Mavrud. In een ver verleden was wijnmaken verboden, maar de moeder van Mavrud verbouwde stiekem druiven in haar achtertuin. Toen hij zijn moeders wijn dronk, werd de krijger Mavrud onoverwinnelijk. De koning van Thracië hoorde dit en besloot dat wijn maken niet langer verboden was. De mythische druif werd vernoemd naar de dappere krijger.
Reviews van anderen
Hieronder vind je alle reviews over deze wijn. Als wij zeker weten dat een review gedaan is door een verfied buyer, dan laten wij deze als eerste zien en zwaarder meewegen in het gemiddelde cijfer.
3 1
Erik
REVIEW | 14-10-2023

3/5 1 review
Vaak samen gekocht
Probeer ook deze wijnen eens