• Smooth

Papo Amarelo Reserve Tinto

Setúbal, Portugal
Aragonez, Cabernet sauvignon, Castelão, Syrah
De Papo Amarello is een zangvogel die terug te vinden is in de wijngaarden van wijnmaker Jaime. Hij vond dit zo inspirerend dat hij besloot een speciale wijn te maken: krachtig, houtgerijpt en vol zacht gestoofd fruit.

€ 7,99

Niet langer beschikbaar

uitverkocht
Productnummer: LE1090X
  • Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Op werkdagen voor 17u besteld, dezelfde dag verzonden
  • Gratis retourneren in alle winkels
  • Niet tevreden, geld terug garantie
Over de wijnboer

“Wij Portugezen zijn trots op onze inheemse druivenrassen. Onze wijnen hebben echt een eigen karakter. Dat komt niet alleen door de aromatische druiven, maar ook door de bijzondere natuurlijke omstandigheden hier in Setúbal. Het terroir is uniek, dankzij de ligging tussen de rivieren Tagus en Sado. Deze rivieren hebben gedurende miljoenen jaren het zand aangevoerd waaruit de bodem hier bestaat. Het klimaat is mediterraan en dankzij de nabijheid van de oceaan kan het hier best vochtig zijn, maar de zeebries zorgt voor gezonde druiven.”

Jaime quendera

Productinformatie
Wijnmaker Jaime Quendera
Wijnhuis Cooperative San Isidro De Pegoes
Druif aragonez, cabernet sauvignon, castelão, syrah
Jaar 2022
Herkomst Setúbal, Portugal
Oogst per HA 70 hl/ha
Wijnstokken 40 jaar oud
Ondergrond zand
Alcoholpercentage 14%
   
Wijnbouw conventioneel
   
Smaakprofiel smooth (soepel, rond rood)
Smaakt naar kersen, mokka, zoethout
Lekker bij barbecue, goulash
Setúbal, Portugal
Ten zuiden van Lissabon ligt het schiereiland Setúbal. Het gebied staat vooral bekend om zijn versterkte zoete Moscatel de Setúbal, maar is ook erg geschikt om droge, volle wijnen te produceren. In de jaren '50 van de vorige eeuw startte de Portugese overheid hier een groot kolonisatieproject. Er werden veel druivenstokken geplant en de 'colones' (de landarbeiders die naar deze streek trokken) kregen een gratis stuk land om te bewerken. Veel boeren verenigden zich in een coöperatie, waarin ze gezamenlijk en met overheidssteun konden innoveren in de wijnbouw en nieuwe keldertechnieken.
Reviews van anderen
Hieronder vind je alle reviews over deze wijn. Als wij zeker weten dat een review gedaan is door een verfied buyer, dan laten wij deze als eerste zien en zwaarder meewegen in het gemiddelde cijfer.
0
Vaak samen gekocht
Probeer ook deze wijnen eens