• Smooth
  • 8,5

Simoncelli Lagrein

Trentino, Italië
Lagrein
De druif lagrein heeft zijn letterlijke en figuurlijke wortels in Trentino liggen. Lokaal is deze druif zo geliefd omdat hij perfect gedijt in de koele berglucht, waar hij naast zijn body, een frisse stijl aan overhoudt.

€ 17,99

op voorraad
Productnummer: SM815X

Simoncelli Lagrein

€ 17,99

  • Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Op werkdagen voor 17u besteld, dezelfde dag verzonden
  • Gratis retourneren in alle winkels
  • Niet tevreden, geld terug garantie
Over de wijnboer

“Mijn familie verbouwt al meer dan 200 jaar wijndruiven. Toch was het mijn vader, Armando die in 1977 besloot de druiven niet meer aan de lokale coöperatie te verkopen, maar onder onze eigen naam wijn te gaan maken. Het bedrijf is gevestigd in "Navesel", een oude haven aan de Adige, net ten zuidwesten van Rovereto, in Vallagarina. Dankzij de valleibodem en de afdamming van de rivier is er vruchtbaar land ontstaan. De wijngaarden hebben een ideale omgeving gevonden om druiven van hoge kwaliteit te ontwikkelen en te produceren.”

Paulo simoncelli

8,5
8,5/10 de Grote Hamersma
"Druiven zitten al twee eeuwen in de familie. Maar het was pas de vader van Paolo Simoncelli die deze ook in de familie wenste te houden. Hij stopte met het leveren aan de coöperatie om ze onder eigen naam op de markt te gaan brengen. En dan kun je ook maar beter goeie lagrein maken. 
 Daar begon hij al mee en zoonlief heeft het wijnstokje overgenomen en verder vertroeteld. In dit geval lag daar een opvoeding op roestvrij staal aan ten grondslag. En dat leverde een kekke, schone, zuivere en direct op fruit gemaakte rosso op. Donker kersensap, koele framboos, een stipje mint, een zeempje suède en een spatje groen. Op je gemak geroosterde wortelgroenten bij maken met de slow food-pet op, rustig een glas inschenken en daarna ongegeneerd genieten."
Productinformatie
Wijnmaker Paulo Simoncelli
Wijnhuis Azienda agricola Simoncelli
Druif lagrein
Jaar 2021
Herkomst Trentino, Italië
Oogst per HA 85 hl/ha
Wijnstokken 40 jaar oud
Ondergrond alluviaal zand
Alcoholpercentage 13%
   
Wijnbouw duurzaam
   
Smaakprofiel smooth (soepel, rond rood)
Smaakt naar frambozen, kruiden, leer, rijpe kers
Lekker bij gebraden kip, varkensrollade
Trentino, Italië
Op vakantie naar Italië kun je eigenlijk niet om Trentino heen. Het huist namelijk bij de bekende Brennerpas. Toch zal niet iedereen weten dat hier ook de "Strada dei Vinite" vinden is. Een lange sliert van wijngaarden die loopt van Bolzano tot aan Trentino. Hier is het wel 300 dagen per jaar zonnig en met een gemiddelde temperatuur van 18 graden verrassend warm. De steile berghellingen zijn behalve mooi, ook erg vruchtbaar en zorgen ervoor dat de druiven maximaal kunnen profiteren van de vele zon. Door de temperatuurverschillen tussen dag en nacht, krijgen de druiven haar bijzondere smaak mee. Qua wijnbouw is het een heel traditioneel gebied, waar veel boeren de druiven nog altijd verkopen aan de lokale coöperaties.Toch zijn er gelukkig ook enkele tegendraadse wijnmakers die laten zien hoe mooi de wijnen uit dit gebied ook kunnen zijn!
Reviews van anderen
Hieronder vind je alle reviews over deze wijn. Als wij zeker weten dat een review gedaan is door een verfied buyer, dan laten wij deze als eerste zien en zwaarder meewegen in het gemiddelde cijfer.
4.5 4
Vick
Amsterdam | 13-01-2024
Verified buyer
Image 5

Freek
REVIEW | 07-09-2022
Verified buyer
Image 5

Evert
REVIEW | 11-11-2023

Helene
REVIEW | 06-03-2023

4.5/5 4 reviews
Vaak samen gekocht
Probeer ook deze wijnen eens