• Blush
  • 91

Thibault Ducroux Morgon Corcelette

Beaujolais , Frankrijk
Gamay
Opkomend talent Thibault maakt zijn Morgon van de beroemde wijngaard Corcelette, met 80 jaar oude wijnstokken. Geconcentreerd en vol diep, donker fruit is het een prachtig voorbeeld van een echte Cru Beaujolais.

€ 18,99

€ 19,99
op voorraad
Productnummer: BL435X

Thibault Ducroux Morgon Corcelette

€ 18,99

€ 19,99
  • Gratis verzending vanaf €75,-
  • Op werkdagen voor 17u besteld, dezelfde dag verzonden
  • Gratis retourneren in alle winkels
  • Niet tevreden, geld terug garantie
Over de wijnboer

“Mijn wijnhuis ligt in Villié-Morgon, de bakermat van de natuurwijnen. Als zoon van een wijnmaker is mijn passie daar ontstaan. Ik heb de basis van het vak van mijn vader geleerd. Al snel wilde ik meer te weten komen over de bodem, de wijn en de natuur. Daarom trok ik erop uit en werkte bij verschillende wijnhuizen in de regio en in de Jura. Inmiddels werk ik samen met mijn broer weer op ons familiehuis.”

Thibault ducroux

91
91/100 punten - James Suckling
“A wonderfully perfumed Morgon that balances ripe fruit with focus and clarity. Aromas of mulberries, raspberries, blue flowers, spices and wet stones. The medium-bodied palate is powdery and supple, flowing with succulent ease before a dusty and minerally finish.”
Productinformatie
Wijnmaker Thibault Ducroux
Wijnhuis Thibault & Dimitri Ducroux
Druif gamay
Jaar 2023
Herkomst Beaujolais, Frankrijk
Oogst per HA 25 hl/ha
Wijnstokken 80 jaar oud
Ondergrond graniet, schist
Alcoholpercentage 13%
Smaakprofiel blush (zacht, licht rood)
Smaakt naar bosfruit, drop, grafiet, mineraal, peper, rozenbottel, viooltjes
Lekker bij charcuterie, comté, gevogelte, paddenstoelen, varkensvlees
Beaujolais, Frankrijk
Morgon is een van de tien Cru’s van de Beaujolais, gelegen rond het dorp Villié-Morgon, in het noorden van de regio. De appellatie staat bekend om haar granietrijke bodem, vooral op de helling van de Côte du Py, die zorgt voor structuur en diepte. Er groeit uitsluitend gamay, die hier ooit terecht kwam door de Hertog van Bourgondië, Filips de Stoute. Hij was niet echt gecharmeerd van de gamay, omdat deze druif een bedreiging zou vormen voor zijn favoriete pinot noir. Onder het mom van ‘schadelijk voor de gezondheid’ verbande hij de gamay in 1395 uit de Bourgogne naar de zuidelijkere Beaujolais. Gelukkig hebben zijn opvolgers het hier niet bij laten zitten en worden er tegenwoordig fantastische wijnen gemaakt van deze druif.
Reviews van anderen
Hieronder vind je alle reviews over deze wijn. Als wij zeker weten dat een review gedaan is door een verfied buyer, dan laten wij deze als eerste zien en zwaarder meewegen in het gemiddelde cijfer.
0
Vaak samen gekocht
Probeer ook deze wijnen eens