• Bubbly
  • 9

Bruno Dangin Crémant de Bourgogne

Bourgogne, Frankrijk
Chardonnay, Pinot noir
Tot 1919 behoorden de wijngaarden van Bruno Dangin tot Champagne. Na de herindeling liggen ze heel noordelijk in Bourgogne. Toch maakt hij hier waanzinnige mousserende wijnen die niet onderdoen voor de beroemde buren.

€ 20,19

op voorraad
Productnummer: BU450X

Bruno Dangin Crémant de Bourgogne

€ 20,19

  • Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Op werkdagen voor 17u besteld, dezelfde dag verzonden
  • Gratis retourneren in alle winkels
  • Niet tevreden, geld terug garantie
Over de wijnboer

“Mijn vader bracht zijn jeugd door op het familiedomein in de Champagne. Dit is ook de plek waar hij leerde wijnmaken. Toen de kans voorbij kwam om een oud domein een paar kilometer verderop, net in de Bourgogne, te kopen besloot hij voor zichzelf te beginnen. Hier werken wij nog steeds samen om de beste mousserende wijnen te maken. En zeg nou zelf, onze bubbels zijn toch zo lekker dat er geen Champagne op het etiket hoeft te staan?!”

Matthieu dangin

9
9/10 de Grote Hamersma
"Le Grand Classique. Belofte op het etiket in zwierige krulletters. Maakt de inhoud het waar? Een volmondig 'ja' klinkt, overigens na de eerste slok te hebben doorgeslikt. Dat 'naar binnen toe uitspugen' gebeurt wel vaker als proefflessen ons buitengewoon bevallen. Bovendien hadden we hier te maken met mousserend en dat is nu eenmaal het enige type wijn dat 24 uur per dag mag èn kan. Helemaal deze van Bruno Dangin. Zuiver, ziltig en precies. Weldadige mousse, sappig wit fruit, smaakpapil openend, fijne zuren."
Perswijn: eervolle vermelding - mousserende wijnen tot €30,-
Perswijn is een toonaangevend Nederlands wijntijdschrift en heeft de 101 beste wijnen van 2023 uitgekozen. Ongeveer 70 verschillende importeurs hebben hun wijnen hiervoor ingezonden, waaronder wij. Perswijn heeft de wijnen onderverdeeld in verschillende categorieën. Uit elke categorie is een winnaar en enkele eervolle vermeldingen gekozen!
De notitie bij deze wijn luidde als volgt:
In de geur: Mooi, rijp, noten, brioche, peer 
In de smaak: zacht en elegant, fijn, mild, balans, lekker
Productinformatie
Wijnmaker Matthieu Dangin
Wijnhuis Bruno Dangin
Druif chardonnay, pinot noir
Jaar non vintage
Herkomst Bourgogne, Frankrijk
Oogst per HA 50 hl/ha
Wijnstokken 40 jaar oud
Ondergrond klei & kalksteen
Alcoholpercentage 12,5%
   
Smaakprofiel bubbly (bubbels)
Smaakt naar brioche, groene appel, mineralen
Lekker bij aperitief, gestoomde zeebaars, terrine
Bourgogne, Frankrijk
Het wijnhuis Bruno Dangin is gevestigd in de gemeente Molesme. Dit ligt in het uiterst noordelijke puntje van de Côte d’Or, Bourgogne op slecht 3 kilometer zuidelijk van de rivier de Aube, de grens van het Champagne gebied. Voor de herindeling in 1919 werden de druiven die hier groeide ook gebruikt in de productie van de beroemde Champagne wijnen. Echter besloot de Franse overheid na de eerste wereldoorlog om regels te stellen aan de productie van Champagne. In die tijd waren mousserende wijnen overwegend zoet. Hierdoor voegde boeren stiekem appel en rabarbersap aan de wijn toe, om zo goedkoper te produceren. Ook werden er strengere regels opgelegd aan de gemeenten waarbinnen Champagne geproduceerd mocht worden. Dit leidde uiteindelijk tot de AOC Champagne. Het dorp van Bruno Dangin ligt sindsdien in het wijngebied Bourgogne. Totaal geen straf natuurlijk want hier komen enkele van de beste wijnen ter wereld vandaan.
Reviews van anderen
Hieronder vind je alle reviews over deze wijn. Als wij zeker weten dat een review gedaan is door een verfied buyer, dan laten wij deze als eerste zien en zwaarder meewegen in het gemiddelde cijfer.
4.83 6
Manon
12-10-2023
Verified buyer
Image 5

Susan
09-01-2023
Verified buyer
Image 5

Topper kan geen champagne tegenop. Mooie smaak verveelt niet voor prijs kwaliteit meer dan goed. Niet alleen drinken met oud en nieuw 😜

Kelly
REVIEW | 06-11-2023

Kelly
REVIEW | 06-11-2023

antoinette
REVIEW | 27-05-2023

Claudia
REVIEW | 02-01-2023

4.83/5 6 reviews
Vaak samen gekocht
Probeer ook deze wijnen eens