• Blush

Domaine Berthault Bourgogne Rouge

Bourgogne, Frankrijk
Pinot noir
Goede rode Bourgogne spreekt van finesse en terroir, dat is althans de filosofie van wijnboer David. Hierdoor is zijn versie vol bloemen, framboos en rozenbottel verrassend aromatisch, elegant, én gevaarlijk lekker.

€ 21,49

Niet langer beschikbaar

uitverkocht
Productnummer: BL365X
  • Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Op werkdagen voor 17u besteld, dezelfde dag verzonden
  • Gratis retourneren in alle winkels
  • Niet tevreden, geld terug garantie
Over de wijnboer

“Domaine Berthault is in de eerste plaats een familiebedrijf, gelegen aan de rand van het dorpje Moroges. In dit kleine gehucht kom je meer wijnstokken tegen dan inwoners, waardoor we haast niet anders konden dan het domein overnemen van onze ouders. Omdat we ons ervan bewust zijn dat onze bodem en ons terroir de kwaliteit van onze wijnen bepaalt, doen mijn zus en ik al het werk in de wijngaarden volledig handmatig. Wel houden wij vast aan ons “familierecept” en geven we de wijnen minimaal een jaar houtrijping.”

David berthault

Productinformatie
Wijnmaker David Berthault
Wijnhuis Domaine Berthault
Druif pinot noir
Jaar 2022
Herkomst Bourgogne, Frankrijk
Oogst per HA 58 hl/ha
Wijnstokken 40 jaar oud
Ondergrond Argilo-calcaire
Alcoholpercentage 13%
Wijnbouw conventioneel
   
Smaakprofiel blush (zacht, licht rood)
Smaakt naar framboos, mineraal, rozen, rozenbottel
Lekker bij eend, gebraden kip, varkenshaas, zeebaars in zoutkorst
Bourgogne, Frankrijk
De term Bourgondiër verwijst naar de 15e eeuw, waarin het Franse koningshuis en de hertogen van Bourgondië hun macht uitbreidden naar onze Lage Landen. Ze introduceerden bij ons een levensstijl van luxe en rijkdom. Niet voor niets denk je bij het horen van deze term al gauw aan lang tafelen met heerlijk eten en fantastische wijnen. Het is dan ook niet gek dat Bourgogne één van de meest beroemde wijngebieden ter wereld is. Toch is dat helemaal niet zo vanzelfsprekend als het lijkt. De rode pinot noir druif is namelijk een echte diva in de wijngaarden. Hij is erg gevoelig voor ziektes, hitte en de opbrengsten moeten laag gehouden worden. Hierdoor spenderen veel wijnboeren hun tijd vooral in de wijngaarden in plaats van de kelder. Maar dit werk blijkt meer dan de moeite waard, want mooier dan deze rode Bourgogne wordt het in sommige gevallen echt niet.
Reviews van anderen
Hieronder vind je alle reviews over deze wijn. Als wij zeker weten dat een review gedaan is door een verfied buyer, dan laten wij deze als eerste zien en zwaarder meewegen in het gemiddelde cijfer.
0
Vaak samen gekocht
Probeer ook deze wijnen eens