• Blush

Ilurce Rioja Joven

Rioja, Spanje
Tempranillo
Wijnmaker Amador Carra pakt het anders aan dan veel van zijn buren. Hij maakt namelijk een soepele, lichte stijl tempranillo. Zijn wijngaarden liggen behoorlijk hoog, wat zijn Rioja een frisheid geeft die 'm onweerstaanbaar maakt.

€ 8,99

op voorraad
Productnummer: LE844X

Ilurce Rioja Joven

€ 8,99

  • Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Op werkdagen voor 17u besteld, dezelfde dag verzonden
  • Gratis retourneren in alle winkels
  • Niet tevreden, geld terug garantie
Over de wijnboer

“Bodegas Ilurce is een echt familiebedrijf. Wij zijn inmiddels de 4e generatie die aan het roer staat van ons wijnhuis. Onze overgroot opa kocht in 1940 het kleine wijnhuis waar wij opgroeide. Uiteindelijk hebben wij pas in 2010 ons geliefde familiehuis ingeruild voor een moderne variant, om onze wijnmakerij van de modernste technieken te kunnen voorzien en natuurlijk betere wijn te kunnen maken. Daarnaast hopen wij het bedrijf zo klaar te maken voor de toekomst en de 5e generatie!"

Amador escudero carra

Productinformatie
Wijnmaker Amador Escudero Carra
Wijnhuis Bodegas y Viñedos Ilurce
Druif tempranillo
Jaar 2023
Herkomst Rioja, Spanje
Oogst per HA 46 hl/ha
Wijnstokken 5 jaar oud
Ondergrond ijzerhoudende klei
Alcoholpercentage 14%
Wijnbouw conventioneel
   
Smaakprofiel blush (zacht, licht rood)
Smaakt naar blauwe bessen, framboos, laurier, peper
Lekker bij harde kazen, portobello burger, tapas
Rioja, Spanje
Rioja ligt in het noordelijke deel van Spanje en ontleent zijn naam aan de rivier ‘Rio Oja’ (een zijrivier van de Ebro). Deze streek kreeg als eerste de DOCa-status, de hoogste kwaliteitsonderscheiding voor Spaanse wijngebieden. De stijl van de wijnen loopt enorm uiteen. Dit komt voor een groot deel door de verschillende bodem soorten en micro-klimaten. Zo vindt je op de linkeroever van de rivier (waar onder meer het beroemde wijndorp Haro te vinden is) vooral kalkige bodems. Terwijl op de rechter oever, waar bodegas Ilurce te vinden is, meer ijzerhoudende klei te vinden is. Het moedergesteente bevindt zich hier veel dieper dan aan de andere oever. De dikke laag rood kleurige klei ( de kleur komt door de oxidatie van ijzer) is arm, waardoor de druivenstokken hard moeten werken om genoeg voeding te krijgen. Hierdoor produceren de druivenstokken minder druiven, maar stoppen ze wel al hun energie in de trossen die ze wel hebben. Daarnaast geeft deze bodem de wijnen ook hun kenmerkende frisheid.
Reviews van anderen
Hieronder vind je alle reviews over deze wijn. Als wij zeker weten dat een review gedaan is door een verfied buyer, dan laten wij deze als eerste zien en zwaarder meewegen in het gemiddelde cijfer.
0
Vaak samen gekocht
Probeer ook deze wijnen eens