• Natuurwijn
  • 9
  • Bio

Les Encuvés Blanc

Elzas, Frankrijk
Auxerrois, Gewürztraminer, Riesling
Drie generaties die samen een natuurwijn maken van drie verschillende druiven, dat kan niet anders dan een spannende wijn opleveren. De wijn barst van het tropische fruit, kruiden en bloemen. Elzas op z’n allerlekkerst.

€ 17,99

Niet langer beschikbaar

uitverkocht
Productnummer: ME915X
  • Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Op werkdagen voor 17u besteld, dezelfde dag verzonden
  • Gratis retourneren in alle winkels
  • Niet tevreden, geld terug garantie
Over de wijnboer

"Mijn opa Charles startte het domein in 1958, toen hij en zijn broer allebei 0,75 hectare grond kregen van hun vader. In tegenstelling tot zijn broer, besloot mijn opa een gokje te wagen en druiven aan te planten op zijn deel. Dit ging met vallen en opstaan, maar stapsgewijs wist hij het domein uit te bouwen. Toen mijn vader zich bij het bedrijf voegde begonnen ze te experimenteren met biologische en biodynamische wijnbouw. Sinds mijn broer Thiébaud en ik ook bij het familiebedrijf zijn gaan werken maken we zelf natuurlijke wijnen. Met goedkeuring van opa natuurlijk, die het niet kan laten zich met de wijngaarden te bemoeien."

Julien frey

9
9 De Grote Hamersma
Drie generaties. Drie druiven. En drie keer drie is negen. Mooie score voor een elzasblend met een natuurwijnduiding. Dat had opa Charles Frey niet kunnen bedenken toen hij in 1958 0,75 hectare grond kreeg van zijn vader. Hij besloot er maar eens druiven op te gaan aanplanten. Daarmee hadden boeren elders in de regio ook succes. Dat kwam ook bij hem: zij het met vallen en opstaan. Zoon pakte het wijnstokje over en legde de lat nog wat hoger: biodynamisch moest het worden. En zijn twee zonen, Thiébaud en Julien, gingen nog wat strenger in de leer. Natuurwijn gingen zij maken, met druiven van de stokken die opa Charles nog had aangeplant, inmiddels dus 60+ jaar oud. Dat pakte in 2022 geweldig uit. Met lychees, rozenbottel, peer in de pan, appel met marmelade, exotische kruiderij en - ondanks zijn charmante ongepoetsheid - toch ook van een geweldige frisheid. 
Productinformatie
Wijnmaker Julien Frey
Wijnhuis Maison Charles Frey
Druif auxerrois, gewürztraminer, riesling
Jaar 2022
Herkomst Elzas, Frankrijk
Oogst per HA 60 hl/ha
Wijnstokken 30 jaar oud
Ondergrond graniet, zandsteen
Alcoholpercentage 13%
Wijnbouw biodynamisch
   
Smaakprofiel bubbly (bubbels), natuurwijn (raw)
Smaakt naar bloemen, mango, passievrucht, verse kruiden
Lekker bij Aziatisch, gestoomde zeebaars
Elzas, Frankrijk
Maison Charles Frey ligt in het bekende wijndorp Dambach-la-Ville, in de sub-regio Bas-Rhin. Dit deel van de Elzas ligt langs de rivier de Rijn, grenzend aan Duitsland. Grofweg het noordelijke deel van de Elzas. De regio wordt in het noorden begrensd door het Paltserwoud, in het oosten door het Duitse Baden en in het zuiden door het andere bekende sub-gebied van de Elzas; Haut-Rhin. Omdat de regio sterk wordt beïnvloed door de Duitse wijncultuur zijn hier veel van de dezelfde druivensoorten aangeplant. Zo is riesling de meest prominente druivensoort in de regio, maar ook gewurztraminer, pinot blanc, pinot gris, pinot noir en auxerois zijn hier volop te vinden. Toch is de stijl van de wijnen verschillend. De wijnen uit Bas-Rhin-wijnen zijn vaak aromatischer met veel bloemige en fruitige tonen, wat ze erg geschikt maakt om te combineren met eten.<br />
Reviews van anderen
Hieronder vind je alle reviews over deze wijn. Als wij zeker weten dat een review gedaan is door een verfied buyer, dan laten wij deze als eerste zien en zwaarder meewegen in het gemiddelde cijfer.
4.5 2
frederique
REVIEW | 25-10-2023

Timo
REVIEW | 18-08-2023

4.5/5 2 reviews
Vaak samen gekocht
Probeer ook deze wijnen eens