• Smooth
  • 91

Marco Abella Loidana

Priorat, Spanje
Cabernet sauvignon, Carinena, Garnacha
Priorat is een van de duurste gebieden in Spanje. Als kennismaking met dit gebied maakt David hier juist een betaalbare wijn. Maar wees gewaarschuwd; met donker fruit, veel structuur en mooi houtgebruik wil je niets anders meer.

€ 19,49

Niet langer beschikbaar

uitverkocht
Productnummer: LE890X
  • Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Op werkdagen voor 17u besteld, dezelfde dag verzonden
  • Gratis retourneren in alle winkels
  • Niet tevreden, geld terug garantie
Over de wijnboer

“Loidana brengt de deugden van het land "Priorat" tot leven. De wijn drukt de authenticiteit, typiciteit en essentie van de streek uit. Het is de perfecte introductie voor diegenen die meer willen leren over de complexiteit van Priorat-wijnen. Loidana is een veelzijdige en vrolijke wijn die perfect is voor elke gelegenheid.”

David marco

91
91/100 punten James Suckling
"This shows aromas of ripe plums and blackberries with hints of walnuts and chocolate. Medium-to full-bodied with chewy tannins and crunchy, delicious black fruit on the palate"
Productinformatie
Wijnmaker David Marco
Wijnhuis Marco Abella
Druif cabernet sauvignon, carinena, garnacha
Jaar 2020
Herkomst Priorat, Spanje
Oogst per HA 15 hl/ha
Wijnstokken 22 jaar oud
Ondergrond leisteen
Alcoholpercentage 14,5%
   
Wijnbouw duurzaam
   
Smaakprofiel smooth (soepel, rond rood)
Smaakt naar rijpe kers, rozen, subtiel houtgebruik, zwarte bessen
Lekker bij côte de veau, kwartel
Priorat, Spanje
Priorat is een en geïsoleerde regio op ongeveer twee uur rijden ten zuiden van Barcelona. In dit ruige berglandschap zijn wijngaarden aangelegd op smalle, steile terrassen. Dit betekent dat alles handmatig dient te gebeuren. Van ploegen met paarden tot het oogsten. De Monniken van het “Cartoixa” brachten de wijnbouw in de 12e eeuw mee vanuit de provence. De twee inheemse variëteiten Garnacha en Carignan werden op dit moment ook door hen geïntroduceerd. Deze wijngaarden vormen nog steeds het historische Priorat-gebied dat tegenwoordig het DOQ Priorat-wijngebied vormt. De familie Abella is al sinds de 15e eeuw verbonden aan de wijnbouw en de eerste vermelding hiervan gaat terug tot de Catalaanse volkstelling in het dorp Correra van 1497.Tijdens de druifluis pandemie in de 18e eeuw werden de wijngaarden van de familie verwoest. Dit dwong de familie te verhuizen naar Barcelona, maar gelukkig verkochten ze de wijngaarden niet. Het was uiteindelijk Ramon Marco Abella, die begin 20e eeuw besloot de wijngaarde weer in ere te herstellen. Dit bleek een gouden zet, want deze historische wijngaarden behoren nog altijd tot de beste van de hele regio.
Reviews van anderen
Hieronder vind je alle reviews over deze wijn. Als wij zeker weten dat een review gedaan is door een verfied buyer, dan laten wij deze als eerste zien en zwaarder meewegen in het gemiddelde cijfer.
4.5 2
Janneke
REVIEW | 28-04-2023

Roy
REVIEW | 20-04-2023

4.5/5 2 reviews
Vaak samen gekocht
Probeer ook deze wijnen eens