
Leopoldo Morara
Wijnmaker Leopoldo maakt Chianti op één van de meest expressieve sub-zones van de Chiantistreek; de DOCG Montalbano. Proef zelf het donkerrode fruit van de sangiovese en de textuur van de houtrijping op Frans en Sloveens eikenhout. Dit is Chianti in optima forma!
Wijnboer aan het woord:
"Onze wijnmakerij huist in een prachtige villa uit de vervlogen Italiaanse renaissance. De onderliggende kelder stamt zelfs uit 1700. In die tijd was het één van de modernste wijnkelders van Italië, met opslagtanks voor stromend water en een verwarmingssysteem die de temperatuur in de wijnkelder kon sturen. Deze oude, toen innovatieve, technieken zijn in de loop der tijd vervangen door moderne apparatuur. Ik schuw echter handmatig werk niet. Ik oogst handmatig en selecteer de druiven ook handmatig op rijpheid."

Leopoldo Morara
Wijnmaker Leopoldo maakt Chianti op één van de meest expressieve sub-zones van de Chiantistreek; de DOCG Montalbano. Proef zelf het donkerrode fruit van de sangiovese en de textuur van de houtrijping op Frans en Sloveens eikenhout. Dit is Chianti in optima forma!
Wijnboer aan het woord:
"Onze wijnmakerij huist in een prachtige villa uit de vervlogen Italiaanse renaissance. De onderliggende kelder stamt zelfs uit 1700. In die tijd was het één van de modernste wijnkelders van Italië, met opslagtanks voor stromend water en een verwarmingssysteem die de temperatuur in de wijnkelder kon sturen. Deze oude, toen innovatieve, technieken zijn in de loop der tijd vervangen door moderne apparatuur. Ik schuw echter handmatig werk niet. Ik oogst handmatig en selecteer de druiven ook handmatig op rijpheid."