• Rich
  • 8,5
  • Bio

Soif Art Blanc

Côtes du tarn, Frankrijk
Loin de l’œil, Mauzac, Muscadelle, Sauvignon blanc
Mauzac, loin de l’œil en muscadelle klinken nu raar, maar vormden vroeger een heel bekende combinatie. Wijnboer Olivier herstelt dit vergeten trio weer in ere door er een klein scheutje sauvignon aan toe te voegen.

€ 10,49

op voorraad
Productnummer: RI545X

Soif Art Blanc

€ 10,49

  • Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Op werkdagen voor 17u besteld, dezelfde dag verzonden
  • Gratis retourneren in alle winkels
  • Niet tevreden, geld terug garantie
Over de wijnboer

“Om als wijnboer helemaal biologisch te werken, moet je een beetje gek zijn. Om biodynamisch te werken knettergek. Toch zit het biodynamische werken in onze genen. Wij zetten graag dat ene stapje extra voor de natuur, omgeving en de biodiversiteit van onze wijngaarden. Knettergekke mensen maken geweldige wijn, daar hopen wij een steentje aan bij te dragen.”

Olivier jean

8,5
8,5/10 de Grote Hamersma
"Van dezelfde wijnmaker als de rode l'Herbe Folle, en ook de witte mag er wezen. Ook in dit geval een eclectisch druivengezelschap, een combinatie van lokale helden en een shotje van de veelzijdige sauvignon blanc. Een en ander resulteert in een onvergelijkbare blanc. Druistig en gevuld.. Ongepolijst geel sap. Romige gele appel. Limoenzest. Maar ook wat druistige bitters, van lof uit de tijd dat deze nog niet op zoet geteeld werd. Oer- en stoerwijn."
Perswijn: eervolle vermelding - witte wijnen tot €10,-
Perswijn is een toonaangevend Nederlands wijntijdschrift en heeft de 101 beste wijnen van 2023 uitgekozen. Hier deden ongeveer 70 verschillende importeurs aan mee en werden de wijnen onderverdeeld in verschillende categorieën. Elke categorie had één winnaar en werden er 4 verschillende eervolle vermeldingen gekozen. 

De notitie bij deze wijn luidde als volgt:
In de geur: aromatisch, wit fruit, aards
In de smaak: sappig en rond, milde zuren

Productinformatie
Wijnmaker Olivier Jean
Wijnhuis Château Vignals
Druif loin de l’œil, mauzac, muscadelle, sauvignon blanc
Jaar 2022
Herkomst Côtes du Tarn, Frankrijk
Oogst per HA 80 hl/ha
Ondergrond klei & kalksteen
Alcoholpercentage 12%
   
Wijnbouw biodynamisch
   
Smaakprofiel rich (vol, rijk wit)
Smaakt naar bloesem, kruiden, tropisch fruit
Lekker bij dahl curry, tajine
Côtes du tarn, Frankrijk
De Côtes du Tarn is een klein wijngebied in het zonnige zuidwesten van Frankrijk. Er staat hier een flink aantal inheemse druivenrassen in de wijngaarden, zoals mauzac, loin de l’œil en muscadelle. Dit trio is vroeger veel aangeplant. De Phylloxera (druifluis) maakte hier een einde aan. Na deze pandemie moesten veel wijngaarden opnieuw worden aangeplant. Toen werd er steeds vaker gekozen voor de meer resistente sauvignon blanc druif. Dit werd lange tijd gedoogd, maar sinds 2007 mogen boeren ook officieel Sauvignon blanc gebruiken in de blend. Wijnboer Olivier behoort echter tot een nieuwe stroming van boeren. Zij werken veelal biologisch en werken hard om te laten zien dat traditie en innovatie hand in hand gaan. Hierdoor zijn deze rassen stiekem bezig met een heuse revival!
Reviews van anderen
Hieronder vind je alle reviews over deze wijn. Als wij zeker weten dat een review gedaan is door een verfied buyer, dan laten wij deze als eerste zien en zwaarder meewegen in het gemiddelde cijfer.
3.42 6
Catelijne
06-09-2022
Verified buyer
Image 5

vol fris

Frank
Berkel en Rodenrijs | 24-04-2024
Verified buyer
Image 5

Erik
31-08-2023
Verified buyer
Image 5

Heman
REVIEW | 18-01-2023
Verified buyer
Image 5

marjol
23-09-2023

Heerlijke frisse borrelwijn en nog biologisch dynamisch ook!

Huub
REVIEW | 27-05-2023

3.42/5 6 reviews
Vaak samen gekocht
Probeer ook deze wijnen eens