Onbekend maakt onbemind? Deze vlieger gaat voor ons zeker niet op! Wij zitten namelijk op het uiterste puntje van onze stoel als we het sap van onbekende druiven proeven. Daarom introduceren wij met trots; de l'Herbe Folle Rouge - een biologische blend van braucol, duras en merlot uit de Zuid-Franse Côte du Tarn. Hij is geweldig zacht, kruidig en sappig. De ideale wijn om het voorjaar mee te vieren. Daarom kozen wij voor een voorjaarsgerecht met lam en tuinerwten. Is het lekker weer buiten? Zet de wijn dan even een kwartiertje koud, dan komt hij echt geweldig tot z'n recht! Eet- en drinksmakelijk!
Ingrediënten:
300 gram lamslende (of het spiergedeelte van de bout, vraag
je slager)
300 gram kleine kruimige aardappelen
300 gram tuinerwten
1 bakje (200 gram) verse groene pesto
1 bosje munt
1 scheutje rode wijnazijn
peper en zout
roomboter om in te bakken
Instructies:
Laat eerst het vlees op kamertemperatuur komen en kruid het vlees met peper en zout. Smelt een flinke klont roomboter is een koekenpan en gaar het vlees in 10 minuten aan op hoog vuur aan beiden kanten. Haal het vlees uit de pan en laat het vleesvocht in de pan. Wanneer het vlees de gewenste gaarheid heeft, laat het een kwartiertje rusten op een bord onder een laagje aluminiumfolie.
Halveer de aardappels en kook ze in 10 minuten gaar in kokend water, voeg de laatste minuut de tuinerwten toe om ze te ontdooien. Giet alles af en kook een scheutje rode wijnazijn met wat water in samen met het vleesvocht in de koekenpan. Bak hier ook kort de aardappeltjes en de tuinerwten in aan en voeg de groene pesto ook toe. Hak de helft van de munt fijn en voeg dit ook toe. Bak alles 2 minuutjes aan en serveer het op een groot bord. Trancheer het lamsvlees en leg dit boven op je groente. Garneer je schotel met de rest van de munt. Eetsmakelijk!
Onbekend maakt onbemind? Deze vlieger gaat voor ons zeker niet op! Wij zitten namelijk op het uiterste puntje van onze stoel als we het sap van onbekende druiven proeven. Daarom introduceren wij met trots; de l'Herbe Folle Rouge - een biologische blend van braucol, duras en merlot uit de Zuid-Franse Côte du Tarn. Hij is geweldig zacht, kruidig en sappig. De ideale wijn om het voorjaar mee te vieren. Daarom kozen wij voor een voorjaarsgerecht met lam en tuinerwten. Is het lekker weer buiten? Zet de wijn dan even een kwartiertje koud, dan komt hij echt geweldig tot z'n recht! Eet- en drinksmakelijk!
Ingrediënten:
300 gram lamslende (of het spiergedeelte van de bout, vraag
je slager)
300 gram kleine kruimige aardappelen
300 gram tuinerwten
1 bakje (200 gram) verse groene pesto
1 bosje munt
1 scheutje rode wijnazijn
peper en zout
roomboter om in te bakken
Instructies:
Laat eerst het vlees op kamertemperatuur komen en kruid het vlees met peper en zout. Smelt een flinke klont roomboter is een koekenpan en gaar het vlees in 10 minuten aan op hoog vuur aan beiden kanten. Haal het vlees uit de pan en laat het vleesvocht in de pan. Wanneer het vlees de gewenste gaarheid heeft, laat het een kwartiertje rusten op een bord onder een laagje aluminiumfolie.
Halveer de aardappels en kook ze in 10 minuten gaar in kokend water, voeg de laatste minuut de tuinerwten toe om ze te ontdooien. Giet alles af en kook een scheutje rode wijnazijn met wat water in samen met het vleesvocht in de koekenpan. Bak hier ook kort de aardappeltjes en de tuinerwten in aan en voeg de groene pesto ook toe. Hak de helft van de munt fijn en voeg dit ook toe. Bak alles 2 minuutjes aan en serveer het op een groot bord. Trancheer het lamsvlees en leg dit boven op je groente. Garneer je schotel met de rest van de munt. Eetsmakelijk!