• Bubbly
  • Bio

Champagne Drémont-Marroy le Triau

Champagne, Frankrijk
Chardonnay, Pinot meunier, Pinot noir
Wijnboer Jean Remi maakt een bijzondere Champagne. In tegenstelling tot de grote wijnhuizen maakt hij namelijk een echte terroir wijn: een complexe en heerlijk frisse Champagne vol rood fruit, zonder toegevoegde suikers.

€ 41,99

op voorraad
Productnummer: BU460X

Champagne Drémont-Marroy le Triau

€ 41,99

  • Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Op werkdagen voor 17u besteld, dezelfde dag verzonden
  • Gratis retourneren in alle winkels
  • Niet tevreden, geld terug garantie
Over de wijnboer

“Mijn oma leidde een dubbelleven. Behalve haar baan als lerares bewerkte ze 1 hectare aan wijngaarden. Zo produceerde ze in 1955 de eerste flessen wijn voor vrienden en kennissen. Mijn ouders plantten zelf handmatige nog 6 hectare aan, maar verkochten alle druiven aan een groot champagnehuis. Na twee eerdere generaties is het vandaag aan ons, de kinderen, om een nieuwe uitdaging aan te gaan, onze eigen wijnen te produceren en om te ontdekken wat elk van onze percelen ons te vertellen heeft."

Jean-remi drémont

Productinformatie
Wijnmaker Jean-Remi Drémont
Wijnhuis Champagne Drémont-Marroy
Druif chardonnay, pinot meunier, pinot noir
Jaar non vintage
Herkomst Champagne, Frankrijk
Oogst per HA 60 hl/ha
Wijnstokken 40 jaar oud
Ondergrond kalksteen, klei, zand
Alcoholpercentage 12,5%
Wijnbouw biologisch
   
Smaakprofiel bubbly (bubbels)
Smaakt naar amandelen, citroen, mineralen, rode appel
Lekker bij gerookte vis, geroosterde bloemkool, porchetta, schaaldieren, schelpdieren
Champagne, Frankrijk
Het wijnhuis Drémont-Marroy ligt in de Vallée de la Marne op slechts een uurtje rijden van Parijs. Het gebied volgt de oevers van rivier de Marne van Epernay tot voorbij de Château-Thierry. Op de rechteroever liggen de wijngaarden ideaal op het zuiden. In het hele gebied staat opvallend veel Pinot Meunier aangeplant die hier gemakkelijker rijpt, omdat het er koeler kan zijn dan in de rest van de regio. De misschien wel meest onbekende champagnedruif levert hier rijke wijnen met veel power, maar er staat, net als in de rest van de regio, ook Pinot noir en Chardonnay. Deze staan echter alleen op de beste percelen met een zuidelijke expositie. Doordat de Vallée de la Marne slechts 1 Grand Cru telt, werd het lange tijd een beetje over het hoofd gezien. Het biedt echter ook kansen. Zo besluiten veel jonge wijnmakers niet langer de druiven te verkopen aan de grote huizen, maar zelf aan de slag te gaan en te investeren in kwaliteit. Hierdoor is het juist één van de spannendste gebieden om in de gaten te houden.
Reviews van anderen
Hieronder vind je alle reviews over deze wijn. Als wij zeker weten dat een review gedaan is door een verfied buyer, dan laten wij deze als eerste zien en zwaarder meewegen in het gemiddelde cijfer.
5 2
Kevin
REVIEW | 20-01-2023
Verified buyer
Image 5

Stijn
REVIEW | 17-01-2023
Verified buyer
Image 5

5/5 2 reviews
Vaak samen gekocht
Probeer ook deze wijnen eens